2020! Wat een Jaar!

2020! Wat een jaar!

- We gaan er geen doekjes omwinden... maar 2020 was voor velen een rotjaar! Ook voor Variant werd dit een heel vreemd jaar, al was dit niet altijd negatief.

Zoals gepland had Variant eind 2019 al 2 heel toffe privéfeestjes achter de rug die we als succesvolle try-outs konden beschouwen. Dus 2020 beloofde een knal jaar te worden. Publieke optredens werden binnengehaald. Met "Variant Café Tour" hadden we een budgettair concept om te tonen wie en wat Variant ging zijn. Maar natuurlijk slaat een onvermijdelijk noodlot toe en gaat bijna alles en iedereen in een lockdown.

V-Feest mix

Nog snel even een mix in elkaar steken zodat deze nog in onze repertoire kan belanden!

Al snel werd duidelijk dat onze eerste geplande publieke optredens niet zouden kunnen doorgaan. Gelukkig heeft elk nadeel zijn voordeel. Met vrijgekomen tijd konden we ons meer concentreren op wat huiswerk en werden er nieuwe mixen in elkaar gestoken. Ook de sound kon verbeterd worden.

Eind mei waren we er klaar voor. En dus maar wachten tot die repetities terug konden starten. Daar leek in juli verandering in te komen mits dat we repetities op een veilige manier konden realiseren.

De realisatie was niet zo simpel en de muzikale prioriteiten werden door ieder van ons anders ingevuld. Van repeteren kwam maar niets in huis. Het werd snel duidelijk dat we niet allemaal op één lijn meer stonden. Uiteindelijk zijn we op een vriendschappelijk manier overeengekomen dat het beter was onze muzikale wegen te scheiden. Zo kon ieder zich beter concentreren op zijn muzikaal project.

2de helft van 2020 leek toen nog een goed gevulde agenda voor Variant. Dus door de veranderde situatie moest er heel wat werk verzet worden door Mr.G. Gelukkig bleef Mss.Seema aan boord en kon Variant rekenen op haar enthousiasme. Maar het concept van Variant vereiste nog een 2de zangeres. Daar kon Mr.G rekenen op een vriendschapsband die lang voor en na GENANT is blijven bestaan. Zo meldde Mrs.Kiki zich opnieuw aan als zangeres van Variant. Wat dan ook weer een extra aanvulling is aan de betekenis #genantmaaranders.

Nu was er alleen nog een repetitiekot-kwestie dat ons tegen zou houden om opnieuw te kunnen repeteren. Maar ook deze vonden we zeer snel... Eentje die perfect aan de huidige maatregelingen voldoet.

We hadden opnieuw een muzikale thuis gevonden en dus konden we in september van start gaan met repeteren.

Elke repetitie was weer een plezier ... hoop werd gevestigd voor een nieuwe toekomst ...er was zelfs hoop dat agendapunten van eind 2020 nog afgewerkt konden worden. Maar eind oktober kwamen we met z'n allen in een soort van 2de lockdown.

 

Pech maar het is nu eenmaal zo…

Dus proberen we sindsdien er toch het beste van te maken. Via Whatsapp contact houden… elkaar wat Variant gerelateerde uitdagingen geven en onze lokale horecazaken promoten zodat ook zij nog een toekomst kunnen hebben.

Ambiance café Bagatel

Hier zouden we als het ware een thuismatch gespeeld hebben...

 

Muzikaal zijn wij er klaar voor en geef ons nog een anderhalf maandje fysieke repetitie… en wij staan er terug! Hopelijk komt er wat verandering in 2021? Al blijven we voorzichtig realistisch en zijn we al heel blij als we al terug samen kunnen repeteren. Al de rest? ……. tja dat zien we dan wel weer!

HAPPY NEW YEAR! STAY STRONG! STAY SAVE!