Variant & Silent Disco Experiance

Silent Disco is erg trendy
Deze trend is in Nederland en België echt aan het oprukken. Het geeft je event of feest net dat extra duwtje waardoor je gasten nog lang zullen na praten over deze onvergetelijke ervaring.

WAAROM JOUW VOLGENDE EVENEMENT EEN SILENT DISCO MOET ZIJN

Wat is een Silent Disco?

Bij een Silent Disco (ook wel stille disco genoemd) geeft Variant een spetterende muzikale live show, maar zijn er nergens speakers te bekennen! Het publiek heeft namelijk hoofdtelefoons op!
De muziek die Variant speelt wordt via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd!
Eigelijk is dit dus precies hetzelfde als een normaal feest, alleen hoort een buitenstaander slechts Mr.G & The Ladies, schuifelende danspassen en hier en daar iemand die meezingt!

Als je een event organiseert bestaat de kans dat je locatie omringd is door buren. Er wordt dan ook van je verwacht dat je rekening houdt met hen. Maar wat als je nu een groot feest geeft met een top-band gelijk Variant die de hele avond lang de beste mixen, remixen & mashups uit hun hoed toveren? In dat geval weet je gewoon al op voorhand dat het geluid die 85 decibel effectief zal overschrijden. Misschien moet je dan gewoon kiezen voor een silent disco. Everybody happy!

Luide muziek kan verschillende problemen veroorzaken op een evenement:
 • Je verstaat elkaar niet.
 • Je oren gaan naar de *tuut*.
 • De buren klagen.
 • Je moet een bepaald einduur respecteren omdat je de buren anders stoort.
 • Het feest moet stilgelegd worden door geluidsoverlast.
 • Je moet tegen elkaar roepen en je wordt daardoor hees.
 • Bij een gemengd publiek vinden sommige mensen de muziek te luid, terwijl het voor anderen te stil staat.

Silent disco is een dans concept waarbij het feestende publiek met elk een draadloze koptelefoon kan meeluisteren en mee dansen op stevige beats & vibes van VARIANT

 

Silent ervaring

Als je geen koptelefoon op hebt, zie je iedereen dansen en swingen en vaak ook gezellig meezingen en schreeuwen met de band. Je snapt even niet waarom ze dansen hoe ze dansen en roepen wat ze roepen. Dit gegeven alleen al kan natuurlijk grappige taferelen opleveren, zowel voor de omstanders als de dansenden. Pak je een koptelefoon dan kan je ervaren wat de rest al meemaakt en hoor je er met een koptelefoon meteen bij en kan je lekker meedoen met het feest!

Hoe stil is een Silent Disco?

Voor je omgeving is het gewoonweg stil. Bij een silent disco krijgt iedere gast een persoonlijke draadloze koptelefoon waardoor hij de muziek hoort die door Variant live wordt gebracht.
De muziek hoor je dus enkel als je de koptelefoon draagt. Als je even een babbeltje wil slaan, zet dan je koptelefoon af en praat op je normale geluidssterkte. Zalig toch? De buren zullen er niets van geweten hebben.

Echt stil?

Ja en nee… Je hoort zonder koptelefoon niets van de muziek die Variant speelt. Maar je hoort wel Mr.G & The Ladies met volle enthousiasme hun ding doen. En dan is de vraag of het nog zal lukken om het publiek van een paar honderd niet te laten meezingen, springen en schreeuwen? Mede hierdoor is een Silent Band een werkelijk uniek zinderende ervaring voor elk.

Wat zijn de voordelen van een Silent Disco?

Alle problemen die je hierboven al hebt gelezen, worden opgelost door een silent disco.

 • Als je wilt praten, zet je je hoofdtelefoon af en je maakt een praatje op je normale geluidssterkte.
 • Het geluid is altijd kristalhelder. Zelfs als je even naar het toilet gaat voor een plaspauze, kun je nog genieten van de muziek.
 • Je kunt zelf het volume aanpassen dus je zet de muziek zo luid als je wilt.
 • Aangezien je het volume kunt aanpassen bepaal je zelf of je oren naar de *tuut* gaan.
 • De buren kunnen niet klagen over te luide muziek.
 • Bij een gemengd publiek kunnen de ouderen rustig bijpraten terwijl de jongeren zichzelf laten gaan op de dansvloer. En wie weet passeert er later op de avond toch nog die ene Schlager waar ze hun oude knoken op losgooien, zoals in hun jonge tijd. Niets leuker dan die oude knarren op de dansvloer te zien.
 • Het feest moet niet per se op een bepaald uur stoppen. Party on!
 • Je kunt een silent disco ook combineren met een normale geluidsinstallatie. Op die manier is er toch een beetje achtergrondmuziek maar hoeft deze helemaal niet zo luid te staan.

De perfecte partners

Stresske is uw partner voor de inhuur of aankoop van diverse AV-materialen.
Bookings van livebands of DJ’s, Verhuur van Silent Disco, Karaoke en Casino.


Om deze ervaring te kunnen aanbieden werken wij samen met een specialist in verhuur en verkoop van professionele licht- en geluidsinstallaties